top of page

HAVE YOU HEARD THE NEWS?

 

“De intieme setting van The Cotton Club is ideaal voor deze ‘streetcorner band’ met contrabas, snaredrum, gitaar en een bluesharp. Zo blijkt ook wanneer hetkwartet steeds zachter gaat spelen tijdens ‘My babe’ en het publiek heel zachtjes meezingt. Je komt er niet weg,zonder er een goed humeur aan over te houden. ……………..

………..Wanneer we dan weer stiekem even terug gaan naar Bas Kleine in de The Cotton Club, blijkt dat de zaal daar getransformeerd is tot een warme, dampende en swingende gelegenheid. Dit is zo kenmerkend voor de blues:het ene moment kan er weinig gebeuren, maar naar mate er momentum wordt opgebouwd, kan het andere moment ineens de hele tent op zijn kop staan. Te gek!”
(VPRO’s 3 voor 12)“…Tijdens de tweede set gaan ze door waar ze een kwartier eerder zijn gestopt. Het maken van heerlijke goed in het gehoor liggende muziek. Ik ben nogal onder de indruk van hun cover ‘Wild Cat Tamer’, bekend van Gary Primich en ‘Memphis Tennessee’ van Chuck Berry. De sfeer is super in De Weegbrug en mede ook door de anekdotes en opmerkingen van de band wordt er veel gelachen. Vooral bij een bluesy uitvoering van het nummer ‘Wiggle’ voert de lol de boventoon.”
(Bluesbreeker.nl)“Zeer zeker ook nog een compliment aan Bas Kleine & His Harmaniacs die een mooie set neer hebben gezet ! Een aanrader voor diverse nog te organiseren festivals!. Het spelen van opwekkende blues, “Let the good times roll” , is het devies van de band en hun hele presentatie straalt ook duidelijk plezier uit in hetgeen ze doen en ze weten dat ook over te brengen op hun publiek.”
(Bluesmagazine)


“Bas Kleine & his Harmaniacs was gecontracteerd om tijdens het ombouwen van het grote podium de meute te vermaken in de foyer. Bas wist met zijn gedreven harpspel de foyer in mum van tijd vol te laten lopen en zo niet belangrijker deze ook vol te houden. Heerlijke blues zoals de blues hoort te zijn. “                               (Jacksblues.nl)


  “Wat we hier te horen krijgen klinkt allemaal strak en goed, je mag dan ook spreken van echte straight blues vanuit het hart. Dat laatste is ook duidelijk aan de mannen af te zien. Bas Kleine & His Harmaniacs is een absolute aanwinst voor de Nederlandse blues.”
(Bluesbreeker.nl)

HARMANIACS​

BAS KLEINE & HIS

bottom of page